onsdag 22 juli 2015

Dag 10 - rullande vidder

Idag rullade vi in i Skåne. Målet var att nå fram till Lund innan klockan tolv för att få se det astronomiska uret spela på tolvslaget. En snurrig gps och missbedömning av avståndet gjorde dock tyvärr att vi missade denna begivenhet. Istället fick vi många härliga mil på kurviga vägar genom Skåne.

När vi väl nådde Lund var i alla fall jag ganska sliten och hungrig. Domkyrkan blev därför inte rikigt så spännande som den kanske borde varit. Den var dessutom till brädden full av turister så känslan av stillhet och andakt infann sig aldrig. Men kryptan var spännande och uret intressant.






Snart nog styrde vi istället stegen mot en restaurang för att få lite mat i oss innan vi fortsatte. Ett thaibesök senare var vi påväg mot Malmö. Bäst för oss att vi tittar in hos faster nu när vi är så nära. Kaffe på maten blev följdaktligen intaget i Oxie.

Nu återstod bara transporten upp till Perstorp där Ami erbjudit oss nattlogi. Totalt sett en lagom lång dag med härligt solsken och vackra skånska vägar. Sedan var det mycket roligt att få sitta och uppleva gamla minnen igen fram till midnatt.

Imorgon Växjö och sedan färjan från Oskarshamn.

1 kommentar:

  1. Wow då är snart domkyrkobesöken till enda haha ni ser lite sletna ut.
    Ha en härlig dag på Gottland.

    SvaraRadera