tisdag 21 juli 2015

Dag 9 - västkusten

Vi sa hejdå till Lisa och Tobbe i Tollered, drog på oss våra regnställ och körde mot Göteborg. Dagens körning skulle inte bli så lång, vi skulle bara till Halmstad, så vi tog tid på oss och undvek motorvägar till förmån för små slingriga landsvägar.


Jag kommer aldrig förstå mig på att köra i Göteborg men med hjälp av gps och interkomkontakt oss emellan kom vi tillslut fram till domkyrkan i hjärtat av Göteborg. Kyrkan är nyklassisk och invändigt nyrenoverad. Allt är skinande vitt och glänsande guld. Tiden medgav också att vi stannade på middagsbönen i koret helgat åt Maria Magdalena (sic!)





Efter en lätt lunch i Göteborg hoppades vi att vädret skulle vara bättre och det var faktiskt uppehåll när vi klev ut på gatan. Vi chansade på att det slutat regna. Så fel vi hade. Snart var vi plaskvåta och tvingades åter stanna för att dra på oss ställen men då var ju skadan redan gjord. Tillslut var dock regnet över och solen tittade fram. Resten av färden ner till Halmstad gick genom ett vackert sommarlandskap med solen skinande över oss.

Nu har vi installerat oss hos kusin Micke i stadsdelen Kärleken och imorgon väntar Lunds domkyrka. Det ska bli trevligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar